Press enter to see results or esc to cancel.

Despre

Țuhaus este o platformă care găzduiește interviuri cu oameni din sistemul penitenciar, cu oameni care au trecut printr-o experiență după gratii sau oameni preocupați de acest sistem.

Totodată, puteți găsi resurse pentru apărarea drepturilor persoanelor private de libertate și instrumente utile în drumul lor spre reintegrarea socială.

Platforma Țuhaus a luat naștere în urma unui proiect de teatru documentar și jurnalism care adresează problema condițiilor de detenție din România și felul în care unii deținuți le contestă.

Titlul preia termenul „țuhaus”, ca argou specific folosit pentru a denumi închisoarea, adaptat din germanul „zuchthaus” (penitenciar), ce păstrează în același timp valențe paronimice cu termenul „zuhause” (acasă).

Parteneri


Uniter este o instituţie de utilitate publică şi aceste fonduri sunt obținute din timbru teatral.


Proiect finanțat în programul București oraș participativ


Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.